La cooperativa Diverscoop ja ha obert el seu quart quiosc. El projecte va començar amb un procés de formació durant el 2018 per part de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat a partir del qual es va crear la cooperativa, que té la seu a Torre Jussana. La iniciativa suposa una oportunitat laboral per a les persones d’aquest col·lectiu i, alhora, permet recuperar els quioscos com a llocs estratègics de la vida de barri.

Primer quiosc de Diverscoop a l’Eixample

La premsa torna a estar present a la cantonada d’Aribau amb Còrsega. És una iniciativa de la Cooperativa Diverscoop, que agrupa persones amb discapacitat. És el quart que reobren a la ciutat, el primer de l’Eixample. Des del gener se n’han obert tres, situats a la plaça Ramon Albó, l’avinguda del Paral·lel i el passeig de Colom. El proper mes se’n preveu l’obertura d’un de nou, el cinquè, a Sant Martí.

Fer barri i donar feina

Volen potenciar la proximitat amb veïns i entitats i ser una baula clau en la vida de barri. A banda de premsa i revistes, també venen llaminadures, cromos, targetes de transport o productes solidaris. Ara per Nadal s’hi vendran productes sostenibles, socials i solidaris realitzats per entitats de persones amb discapacitat i en risc d’exclusió.

Objectiu: 22 llocs de treball

La cooperativa va creixent a mesura que obren més quioscos, en seran cinc abans d’acabar aquest any i n’obriran cinc més al llarg de l’any vinent.

Així, calculen que mentre ara n’hi ha 11, a finals del 2021 seran 22 les persones que hi treballin. Amb les noves incorporacions que van fent, dins del col·lectiu de persones amb discapacitat, segueixen un criteri d’igualtat de gènere. Des de l¡Institut Municipal de Persones amb Discapacitat es plantegen poder replicar aquest sistema per generar ocupació en altres models de negoci.