Són els preparatius per a una tarda de rua. La jornada però ha començat al matí i, segons els organitzadors, amb algunes complicacions per l'enduriment de les mesures de seguretat. CARME CABRÉ, presidenta de la Colla Jovenívola "Tot han sigut impediments i a les vuit han vingut a fer els controls." Els controls s'han repetit a la tarda al punt de sortida de la rua. Tots els conductors han hagut de bufar abans que la desfilada de Sant Medir pogués començar. Una altra mesura adoptada aquest any ha estat aquesta cadena humana per evitar atropellaments, que la federació de colles ha hagut d'organitzar. Però el principal problema és que la policia no volia que les persones que llancin els caramels ho poguessin fer de peu i sense lligar dins dels vehicles. Una prohibició que hauria obligat a suspendre Sant Medir i que finalment s'ha autoritzat. Això sí, de cara a l'any que ve l'Ajuntament es plantejarà si cal prendre mesures, com aprovar un decret específic que ho pugui autoritzar.

La colla Jovenívola i la Nova de Sarrià han participat a la desfilada, que finalment no s’ha vist afectada per la pluja. Les colles s’han mostrat indignades perquè la Guàrdia Urbana del districte ha extremat les mesures de seguretat, i, abans de la desfilada, ha realitzat controls d’alcoholèmia als conductors dels vehicles participants, una mesura pactada amb l’organització, però inèdita en els 26 anys de celebració de la festa al districte. Segons ha informat la pròpia Guàrdia Urbana, tots els conductors han donat negatiu. La pròpia Federació de Colles de Sant Medir ha organitzat un sistema de seguretat amb un grup de persones equipades amb armilles i encarregades de vetllar pel bon desenvolupament de la festa.

Membres de les dues colles participants han explicat que no hi ha hagut entesa amb el recorregut, ja que les rutes de les colles i les de la Guàrdia Urbana no coincidien. Alguns romeus de la colla Jovenívola s’han queixat que se’ls ha obligat a variar el seu recorregut, cosa que els pot acabar perjudicant “per incomplir els compromisos amb els anunciants a l’hora de passar pels seus carrers”. El recorregut de la colla ha estat sensiblement inferior al previst, motiu pel qual s’ha decidit repetir tres vegades el mateix trajecte. “Semblaven els Tres Tombs i no Sant Medir”, tal com comentaven irònicament alguns dels romeus.

La celebració de la festa d’enguany a Sarrià va perillar seriosament a causa de l’aplicació de mesures de seguretat més estrictes, tal com va avançar BTV. La policial local entenia que els camions des d’on es llancen els caramels no podien circular amb gent dreta i deslligada. El consistori va acabar autoritzant les rues, però va alertar que no les permetrà com s’han fet fins ara si no s’aprova abans un decret específic que les autoritzi.