Passen els dies i l’alarma provinent de les obres de la Sagrera continua sonant aquest dilluns. I ho fa ininterrompudament des de fa dues setmanes, les 24 hores del dia. El soroll desespera el veïnat del carrer de Garcilaso, ja fart de totes les molèsties habituals de pols i altres sorolls habituals en una obra d’aquesta envergadura.

Aquests veïns s’han queixat reiteradament als Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana per tal que posin fi a l’alarma. “No hi ha qui descansi, se sent molt a la nit. Diuen que estan buscant la font del problema, però aquí ningú no mou un dit”, afirma Xavier Xiqués, un dels veïns afectats.

Es desconeix l’origen de l’alarma

Dissabte passat, la Guàrdia Urbana s’hi va apropar per intentar localitzar i desconnectar la sirena, però sense èxit. El problema rau que al recinte immens de les obres treballen diferents empreses. De fet, tampoc tenen clar que l’alarma no provingui d’alguna nau, en lloc de les obres. “Ho estan mirant, ens diuen, però és difícil de localitzar perquè hi ha moltes empreses“, lamenta Andreu Sanz, un altre dels veïns.