L’Escola Fort Pienc és un dels centres on s’ha desenvolupat el projecte impulsat pel Consorci d’Educació de Barcelona. El mateix concepte de decoració cromàtica trencant amb els estereotips de la decoració infantil també s’ha desenvolupat a altres centres educatius de l’Eixample i de la resta de Barcelona. El projecte ha quedat finalista en la secció d’Interiorisme de la 62a edició dels premis FAD.

Diagonals en verd

La singularitat estructural dels pilars d’una estructura del pati han donat lloc a tot un seguit de geometries obliqües que acompanyen els recorreguts dels espais del centre escolar. Recullen punts concrets de la geometria de l’edifici i van a buscar canvis de plans o punts concrets on es troba el paviment amb la paret. S’han utilitzat tres tons de verd, que han repercutit en l’estètica de tot el centre. Després de la intervenció, els espais de l’escola resulten més harmònics i, visualment, més diàfans.

Desinfantilitzar l’escola

La remodelació segueix uns criteris específics que el Consorci d’Educació vol aplicar a totes les escoles remodelades. Cadascuna té un projecte específic, que ha de contribuir a pacificar l’espai i a trencar amb els estereotips de la decoració infantil. Així, se’ls educa en arquitectura i al mateix temps es defuig la tendència a infantilitzar les escoles.

Un projecte reconegut

Al llarg de quatre anys, s’han fet una vintena d’intervencions anuals basades en l’aplicació de codis cromàtics mitjançant la pintura i revestiments. Saeta Estudi n’ha realitzat prop d’una cinquantena. És el segon any que el projecte és finalista en aquest premi. En aquesta edició, els projectes destaquen per una arquitectura propositiva en diàleg amb l’espai i la natura i s’han valorat les aportacions en la manera de viure i d’ocupar els espais.

Els finalistes als premis FAD de Barcelona

Hi ha un total de 27 projectes finalistes i 49 projectes seleccionats en les diferents categories, d’un total de 484 obres presentades. El projecte de decoració de les escoles públiques és el segon any que és finalista als premis FAD. En aquesta edició, els projectes destaquen per una arquitectura propositiva en diàleg amb l’espai i la natura i s’han valorat les aportacions en la manera de viure i d’ocupar els espais.

També s’han seleccionat els pisos APROP, fets a partir de contenidors, al barri Gòtic, així com els Jardins del Doctor Pla i Armengol del Guinardó, per la recuperació històrica del lloc i de la biodiversitat a escala urbana i metropolitana i el joc infantil de la Balena de Nou Barris.