Quan arriba l’estiu, a la ciutat, es repeteix sempre la mateixa imatge: pòrtics tancats i persianes abaixades. Molta gent se’n va de vacances, el pis queda buit i es converteix en l’objectiu de lladres que aprofiten l’absència dels propietaris per accedir-hi. Per evitar-ho, és fonamental aconseguir que el delinqüent perdi el màxim de temps possible davant la porta. Per això, els Mossos d’Esquadra recomanen que s’instal·lin panys de seguretat a les portes d’entrada que dificultin l’accés i també, si és possible, aparells com alarmes i detectors de moviments. Ara bé, sobretot posen l’accent a adquirir alguns hàbits que compliquin la feina als lladres.

Petits gestos per evitar un anomenat “robatori fàcil”

En aquest sentit, el cos recorda que la importància de petits gestos com donar dues voltes de clau per tancar la porta de casa i no deixar finestres oberts o bé, també, que es tanqui la porta de la comunitat de les finques perquè no hi puguin entrar desconeguts.

D’altra banda, els Mossos aconsellen no tancar del tot les persianes ni deixar senyals visibles que som fora de casa. Una altra recomanació és demanar a algú de confiança que passi per casa per recollir la correspondència i que faci un cop d’ull al nostre domicili.

Els Mossos també recomanen ser discrets a l’hora de comentar la nostra absència. Per això és important, asseguren, no donar-ne detalls a les xarxes socials, ni tampoc a desconeguts.

Si malgrat tot, els veïns veuen moviments sospitosos a l’escala, la policia aconsella trucar al 112 per alertar el cos de qualsevol sospita o indici sobre un possible futur furt o delicte.

A més, la policia catalana està fent una campanya d’informació a les comunitats de veïns on ja s’ha produït un robatori per calmar la possible alarma que s’hagi creat i també per treballar la prevenció.