Les piscines desmuntables són una bona alternativa per sobreviure a les onades de calor a la ciutat i suposen una inversió que poden tenir una durada de més de 15 anys. Hem consultat als experts què hem de tenir en compte per conservar l’aigua saludable tot l’estiu.

Recomanacions per instal·lar-la

Les piscines desmuntables necessiten que el pes de l’aigua quedi completament repartit en el conjunt de la seva base. Per tant, no es poden col·locar en zones on hi hagi desnivells. A banda, s’ha de tenir el compte que la superfície on s’instal·li, pugui suportar tot el pes de l’aigua. Els experts recomanen que, abans d’instal·lar-la es faci un petit estudi per saber si les condicions són les òptimes. No es recomana posar-les ni en terrasses, ni en balcons.

Com fer-ne el manteniment

Els experts asseguren que el manteniment de les piscines desmuntables és molt senzill. Només s’ha de vigilar que els nivells de clor i de PH siguin els adequats. Recomanen comprar un aparell que n’analitzi els nivells per tal de tenir controlats aquests indicadors. De fet, ara per ara, fins i tot existeixen aplicacions de mòbil que permetem connectar mitjançant bluetooth l’analitzador amb el nostre mòbil. D’aquesta manera podem consultar, a temps real, quin són els nivells que té la piscina.

Piscines

Els experts alerten que una onada de calor pot provocar algues, aigua verda, que es pot solucionar amb una anàlisi correcta dels paràmetres. També es recomana utilitzar accessoris com una coberta d’estiu que ajuda que la pols o els mosquits no caiguin a l’aigua.

Piscines a l’hivern

Cap al mes de novembre s’ha de preparar el procés de manteniment hivernal de la piscina. Es fa a través d’un producte químic a l’aigua que permet aturar la depuradora durant tots aquests mesos i que fa que l’aigua es mantingui neta d’un any per l’altre. En cas que les piscines no tinguin tap ni sortida d’aigua perquè es desaigüi directament, s’han de buidar amb una bomba o una mànega.