mossos esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra

(ACN / Redacció) El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha compromès aquest divendres a “feminitzar” la cúpula dels Mossos d’Esquadra. Ha assegurat que al final de la legislatura com a mínim un terç de la cúpula de la direcció dels Mossos d’Esquadra seran dones: “Avui són tres de 28, i això no respon a la realitat del cos ni de la nostra societat, i cal adaptar-ho des del punt de vista de gènere i també amb un canvi i relleu generacional que sempre és exigible”, ha afegit.

Elena ho ha dit en comissió parlamentària i ha marcat el repte que hi hagi paritat en la cúpula dels Mossos al final de la dècada, amb l’objectiu que “els serveis de seguretat i emergències s’assemblin cada dia més a la societat”.

Vol un organisme extern per avaluar les actuacions dels Mossos

El conseller d’Interior també ha anunciat que des del seu departament proposaran crear un organisme extern al cos dels Mossos per avaluar les actuacions de la policia. Elena s’hi ha referit com a Comissaria General d’Avaluació, Inspecció i Correcció, que incorporarà la Divisió d’Avaluació de Serveis (DAS) i la Divisió d’Afers Interns (DAI).