El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha fet aquest dilluns una crida a extremar la precaució pel risc d’incendis: “Fruit de les altes temperatures i de la baixa humitat podem qualificar que ens trobem en una situació extrema. Es preveu un risc potencial d’incendis que pot afectar de les 100 hectàrees a principis de setmana a 1.000 a finals de setmana”.Per aquest motiu, Buch ha insistit que “qualsevol protecció i responsabilitat serà poca davant la complexa setmana en què ens trobem“. A més, en els propers dies s’espera que hi hagi una onada de calor; cosa que fa que la situació de la setmana que ve sigui extrema.

Operació tornada

El conseller d’Interior també ha recomanat precaució en l’operació tornada del cap de setmana de Sant Joan, que ha començat a les 15 h d’aquest dilluns i es preveu que s’acabi a les 0 h: “El cap de setmana encara no s’ha acabat. Demanem màxima alerta perquè encara queda l’operació tornada“. Interior ha estimat que tornaran uns 300.000 vehicles a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Buch ha fet aquestes declaracions durant una compareixença per fer balanç de les incidències de la nit de Sant Joan a tot Catalunya.