Conjuntivitis

Des del Centre d’Oftalmologia Barraquer asseguren que “s’ha documentat científicament” que el coronvirus pot produir una conjuntivitis moderada. També ho creu l’Acadèmia Americana d’Oftalmologia, que confirma aquesta relació entre la covid-19 i quadres lleus de conjuntivitis. A més, alerten que les persones que tinguin aquesta afectació als ulls i tinguin febre, tos o dificultats respiratòries s’haurien de considerar casos de coronavirus i fer quarantena.

L’Institut Català de la Retina s’ha fet ressò d’aquesta informació i recorda que la conjuntivitis pot ser el primer símptoma de la malaltia. Per això l’ICR fa un seguiment dels casos que li arriben d’aquesta dolença als ulls per saber si els pacients acaben desenvolupant el coronavirus.

A les xarxes alguns afectats per la covid-19 han comentat l’afectació de conjuntivitis.

Els oftalmòlegs fan una crida a protegir-se els ulls

Els oftalmòlegs del Centre d’Oftalmologia Barraquer adverteixen que, a més de l’ús de guants i mascaretes, “també cal protegir els ulls adequadament”. Recomanen portar ulleres de protecció i, si no se’n tenen, fer servir les graduades o de sol en el dia a dia, per exemple per anar a comprar. Alerten que aquesta protecció ocular s’ha d’extremar si es conviu amb un pacient infectat. En cas que ens toquem els ulls sense adonar-nos-en és convenient, diuen, “una bona rentada amb sèrum fisiològic o llàgrimes artificials” per eliminar la presència del virus.

A més, des del mateix centre oftalmològic recomanen no fer servir lents de contacte, perquè implica molt tocament als ulls.