ANTÒNIA HERNÁNDEZ, directora del XIII Congrés de Ciutats Educadores "Cada dos anys es fa aquest congrés i sempre hi ha un lema. Es va buscar aquest lema, precisament sobre la inclusió, pels moments que estem passant. Sabem que hi ha molta gent exclosa. Esperem que aquest congrés ens ajudi, hi haurà molts exemples, també hi haurà una part de continguts que ens ajudarà a donar-nos alguns elements perquè l'exclusió cada vegada sigui menys." "Barcelona és un referent com a ciutat educadora?" "Sí. De fet, d'aquí n'ha sortit aquesta idea, som referents i hi ha molts exemples que tenim la sort d'anar-los a explicar al món com el camí escolar, l'audiència pública dels nois i noies i el tema de l'aprenentatge i el servei que aquí està molt desenvolupat."

La 13a edició del Congrés de Ciutats Educadores es fa a Barcelona i hi participaran prop de 500 ciutats d’arreu del món. El lema d’aquest any és “Una ciutat educadora és una ciutat que inclou”, i, segons la directora, Antònia Hernández, es va triar la temàtica de la inclusió perquè “hi ha molta gent que pateix exclusió”. En el congrés es presentaran experiències que s’han posat en marxa a diferents països, com una que es basa a recuperar gent que viu al carrer a qui es proposa fer circ. Segons Hernández, enguany s’han batut rècords, perquè s’han presentat fins a 600 iniciatives de ciutats relacionades amb la inclusió -habitualment se’n presentaven 270- de les quals s’han triat 150 perquè es presentin des de dijous fins diumenge, 16 de novembre.

“Barcelona és un referent com a ciutat educadora”, ha afirmat Hernández. Com a exemples d’iniciatives que s’han posat en marxa des de la ciutat i en aquest àmbit, la directora del congrés n’ha destacat “els camins escolars, l’audiència pública dels nois i noies i l’aprenentatge i el servei”.