Des de l’organització del congrés han sortit a defensar-se i han assegurat que es tracta d’una cita sobre prevenció, alimentació i vida saludable. Diuen que en cap moment han posat en dubte els tractaments oncològics, sinó que es refereixen a aquelles coses que els metges no tenen temps a explicar durant les seves visites.

En aquest sentit, la naturòpata i coordinadora del congrés, Cocó March, ha reconegut que el títol del congrés és provocatiu però ha assenyalat que la intenció és informar sobre tots els causants de càncer. Sobre les acusacions del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB) s’ha mostrat indignada perquè ningú s’ha dirigit a la organització per saber què venien a fer: “És com la inquisició del segle XV, si tu obries la boca eres un heretge i havies de ser cremat”, ha sentenciat.

March ha defensat que no pot parlar de curació perquè no és oncòloga, sinó que la seva feina és informar de quina dieta i hàbits de vida cal tenir durant un tractament per superar el càncer, abans o després de la malaltia. La cita s’ha celebrat a l’hotel Barceló Sants i ha esgotat les 700 entrades gratuïtes que s’havien posat a disposició del públic.