Exterior de la presó de Brians 2

(ACN) El Departament de Justícia ha informat aquest diumenge que dilluns, 8 de novembre, confinarà el centre penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (el Baix Llobregat). El motiu és un brot de coronavirus que s’hi ha detectat i que, de moment, afecta 99 persones: 92 interns i set professionals del centre, la majoria asimptomàtics.

Aquest confinament comportarà la suspensió dels trasllats de presos i també limitar-ne al màxim les entrades i sortides. La xifra d’afectats correspon a nou mòduls: dos mòduls aïllats (dins les seves cel·les) i sis en confinament (poden desplaçar-se per dins el mòdul, però no sortir-ne).

La Generalitat durà a terme cribratges

L’origen del brot no és clar, tot i que els primers casos detectats van aparèixer en un dels torns de la bugaderia, segons Justícia. Al llarg de la setmana vinent la Generalitat durà a terme cribratges al personal i als reclusos i reunirà el comitè de crisi per valorar altres mesures.

A més, recorda que el 82 % dels interns estan vacunats amb Pfizer, AstraZeneca i Janssen. A partir del dia 15 de novembre s’iniciarà la vacunació de reforç als interns vacunats amb Janssen i als interns de més de 70 anys, de la mateixa manera que a la població general.

En paral·lel, l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans denuncia que el brot de covid a Brians 2 és el pitjor des de l’inici de la pandèmia i exigeix una “explicació detallada i al més aviat possible” de la situació al Departament de Justícia.