Un conductor d’autobús de TMB ha estat enxampat menjant pipes i parlant per telèfon mòbil mentre conduïa un bus. Segons ha denunciat un usuari de l’autobús en qüestió –que va enregistrar en vídeo els fets–, l’incident va passar el dissabte 29 de maig en un autobús de la línia H6 (Zona Universitària – Onze de Setembre); ho ha avançat RAC1. En el vídeo se sent com l’usuari narra en veu alta el que passa: “Vuit del vespre, conductor menjant pipes i amb el mòbil. Toca’t els ous, sí senyor!”.

betevé ha contactat amb TMB per contrastar la informació. Segons han explicat fonts de l’empresa, l’usuari va presentar una queixa a TMB i va apuntar que tenia un vídeo: “Dilluns se li va demanar que l’aportés i avui [divendres] l’hem vist publicat”, prossegueixen les fonts. Arran de la queixa i del vídeo, TMB ha confirmat a betevé que ja s’ha identificat el conductor i que ja li ha obert un expedient.

Una infracció greu del Codi de trànsit

Més enllà de la possible sanció que TMB pugui imposar al conductor implicat (l’empresa no n’ha donat detalls), l’individu també s’exposa a ser multat. De fet, amb el Codi de trànsit i de seguretat viària (actualitzat el maig del 2021) a la mà, ha comès suposadament dues infraccions, una de greu (utilitzar el telèfon mòbil) i una altra de lleu (menjar).

  • Ús del telèfon mòbil. En aquest cas, el codi és és clar al punt 3 de l’article 13 (Normes generals de conducció): “Es prohibeix l’ús durant la conducció de dispositius de telefonia mòbil“. Aquest fet està tipificat com una infracció greu, cosa que duu implícita una multa econòmica de 200 € i la pèrdua de tres punts del carnet de conduir.
  • Menjar. Sobre això no hi ha res escrit explícitament, tot i que sí que es pot fer una interpretació del punt 2 del mateix article 13: “El conductor d’un vehicle està obligat a mantenir la seva llibertat de moviments, el camp necessari de visió i l’atenció permanent a la conducció“. Incomplir aquest punt es pot entendre com una infracció lleu, cosa que comportaria una multa econòmica de fins a 100 €, però no la pèrdua de punts del carnet.