Aigua del Condis

Condis i Eroski han deixat de vendre lots d’envasos d’aigua de la seva marca blanca. Un consumidor va denunciar una irritació del sistema digestiu en ingerir el contingut d’una garrafa d’aigua de la marca Manantial Aiguaneu, i ho va denunciar als Mossos d’Esquadra, que investiga què ha pogut passar durant la cadena de producció. S’ha comprovat que alguns envasos d’aquest lot feien mala olor quan s’obrien i mal gust. En total Condis va treure de circulació 9.000 garrafes de cinc litres del lot 120721.

Aquesta retirada preventiva també ha arribat aquest dimecres a Eroski. S’ha retirat les ampolles d’aigua d’un litre i mig i les garrafes de cinc litres del mateix lot produïdes per la mateixa empresa, Aigua del Montseny, de la font d’Aiguaneu, segons ha informat el Departament de Salut.

El Departament de Salut també ha demanat a les persones que tinguin algun envàs d’aquest producte del lot 120721 que no en consumeixin l’aigua.

Control i investigació de les empreses implicades

Tan bon punt s’han conegut els fets, l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha iniciat les actuacions de control i investigació en diferents empreses implicades. S’investiga la cadena de supermercats i l’empresa envasadora del producte. Els tècnics volen esbrinar les possibles causes de la mala olor i el mal gust de l’aigua, així com la verificació de la retirada del producte del mercat.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya anirà informant d’acord amb els resultats de les investigacions, que continuen en marxa.

Aigua del Montseny diu que ha realitzat anàlisis internes i que no hi ha detectat cap anomalia

Després de la retirada preventiva del lot d’aigua del Condis i l’Eroski, l’empresa Aigua del Montseny, propietària de la font d’Aiguaneu, ha comunicat que està “col·laborant amb l’Administració pública competent en relació amb els fets ocorreguts” i que estan “en espera dels resultats de les investigacions conjuntes” de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPACAT) i de Mossos.

Tot i això, Aigua del Montseny garanteix que ha fet anàlisis internes a la planta d’Aiguaneu i que no hi han detectat cap “anomalia”. A més, l’empresa assegura que “la planta té tots els permisos sanitaris pertinents i les certificacions de qualitat internacionals”.