El jutge ha condemnat a tres anys i mig de presó tres joves acusats de llençar ampolles de vidre contra furgonetes dels Mossos d’Esquadra durant els aldarulls de Can Vies. No s’ha donat per bona, doncs, l’explicació dels processats, que defensen que marxaven a una discoteca. Aquest vespre, unes 200 persones s’han manifestat en solidaritat amb els imputats pels carrers de Sants.

La sentència considera provat que els dos mexicans i la barcelonina van llençar almenys dues ampolles buides contra els antiavalots des d’un terrat del carrer de Sants durant els aldarulls pel desallotjament de Can Vies. Per això, els atribueix un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat amb ús d’instrument perillós i un altre de desordres públics. La defensa recorrerà contra la sentència a l’Audiència de Barcelona.

El jutge ha donat per bona la versió dels policies, que van declarar que van trobar els joves al portal des d’on s’havien tirat els envasos. Els processats duien una motxilla amb diverses ampolles de vidre, però van defensar que marxaven a una discoteca. El magistrat ha recordat, però, que els fets van passar un dimecres en època d’exàmens universitaris.

En una sentència anterior es va imposar una condemna similar, de tres anys i nou mesos, a un jove acusat també de llençar una ampolla de vidre contra un agent. Als altres tres acusats se’ls va condemnar a penes d’entre vuit mesos i un any de reclusió i un altre va ser absolt.

Unes 200 persones han marxat pels carrers del barri aquest vespre en solidaritat amb els condemnats. La manifestació ha arrencat mitja hora més tard del previst a la plaça de Sants, ha passat per davant de Can Vies i ha transcorregut pel carrer de Sants fins a la seu del districte, on s’han llençat boles de pintura.

Durant el recorregut alguns manifestants han fet destrosses a tres entitats bancàries. La mobilització ha acabat a la plaça d’Osca, amb la lectura d’un manifest que portava per lema “Que no ens governi la por”.