L’acusat era part del dispositiu dels Mossos d’Esquadra que es va establir a la plaça de Goya per garantir l’ordre públic en la manifestació de fa cinc anys. Segons creu provat el tribunal, diversos agents van demanar la identificació d’un manifestant i aquest, acompanyat per la diputada de la CUP Eulàlia Reguant, s’hi va negar i els va demanar explicacions pel requeriment.

La sentència estableix que l’acusat, que portava el rostre cobert amb un passamuntanyes i el número d’identificació ocult, va agafar “amb violència” el manifestant i, “amb ànim de menyscabar la seva integritat física, li va donar una bufetada a la cara”, fet que va provocar que les ulleres li caiguessin a terra.

El tribunal sosté que, sense que la víctima mostrés una “activitat agressiva” amb els agents, va ser apartat pel processat i “agafat del coll, de manera altament humiliant”. La sentència afegeix que, posteriorment, l’agent el va portar a empentes darrere els furgons policials i, “d’una forma sorprenent i imprevista, l’acusat li va clavar de nou una forta bufetada a la cara”. Finalment, el manifestant va ensenyar la seva documentació i va abandonar el lloc dels fets.

En la condemna de l’agent ha resultat clau un vídeo enregistrat per un veí des del balcó del seu habitatge, situat a la mateixa plaça de Goya. L’associació Iria, que ha representat el manifestant en el judici, ha aplaudit la sentència.