(ACN/redacció) L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 11 anys i tres mesos de presó un home que va agredir sexualment tres dones i en va violar una quarta a Barcelona entre el novembre del 2020 i el gener del 2021, aprofitant que anava vestit com a repartidor de menjar a domicili i que hi havia toc de queda nocturn per la pandèmia. El judici es va celebrar l’octubre del 2022.

A més, un cop surti de la presó estarà 10 anys en llibertat vigilada, no podrà aproximar-se ni comunicar-se amb les víctimes durant un període d’entre sis i 15 anys, haurà de pagar 2.400 euros de multa i 70.000 euros d’indemnització a les víctimes. La sentència ha tingut en compte l’atenuant de reparació del dany perquè l’acusat va ingressar 4.500 euros per a les víctimes. La fiscalia demanava 36 anys de presó.

Tres agressions sexuals i una violació

En tres dels casos, l’home va poder entrar en un edifici d’habitatges vestit de repartidor de menjar a domicili i va assaltar i fer tocaments a les víctimes —una d’elles menor d’edat— al portal de l’edifici. A la quarta víctima, la va assaltar a l’ascensor i la va violar. L’agressor va gravar els fets d’aquest últim cas amb el telèfon mòbil i el vídeo es va trobar a l’aparell de l’acusat quan, pocs dies després, els Mossos el van detenir. El 26 de gener va ingressar a presó provisional. Les quatre víctimes encara pateixen seqüeles psicològiques importants.

Una cinquena víctima que no s’ha pogut provar

Tot i que inicialment hi havia una possible cinquena víctima, la falta de proves va fer que la fiscalia retirés l’acusació. La fiscal ha sol·licitat que l’ADN de l’acusat es posi a les bases de dades policials per si hi ha altres casos relacionats.

Amb antecedents a Xile, però sense expulsió per un error administratiu

A l’acusat ja se l’havia considerat culpable a Xile per un intent d’homicidi, lesions i amenaces comesos el 2013, quan tenia 23 anys. En aquest cas va ser expulsat del país, ja que és d’origen colombià, i tot i que els antecedents constaven a la Interpol i l’estat espanyol havia iniciat els tràmits d’expulsió, un error administratiu de la Policia Nacional li va adjudicar un altre NIE. Amb aquesta identificació nova va aconseguir el permís de residència i es va fer parella de fet amb una espanyola per al·legar el seu suposat arrelament i evitar així ser expulsat.