370 alumnes de 12 escoles d’educació especial de Catalunya han participat en els Premis Sol Solet, que organitza anualment la Fundació Sardà-Pujadas, amb seu al Guinardó. L’objectiu del concurs de dibuix, que enguany arriba a la vuitena edició, és donar visibilitat a aquest col·lectiu, esdevenir un punt de trobada entre els centres i també ajudar-los econòmicament. I és que els tres finalistes s’enduen una tauleta i l’escola del guanyador, 2.000 euros per poder fer millores al centre. Aquest any el premi ha anat a parar a l’Escola d’Educació Especial Mare de Déu de Montserrat del Guinardó.

El dibuix com a eina en l’educació especial

Manuel Augusto Vieira ha estat el guanyador del vuitè concurs de dibuix Sol Solet, organitzat per la Fundació Sardà-Pujadas, del Guinardó. El seu dibuix ha estat l’escollit entre els 370 alumnes de fins a 12 escoles d’educació especial de Catalunya que han participat en el concurs. Té 12 anys i explica que acostuma a pintar fora de l’horari de classes. Tot i això s’ha mostrat sorprès i emocionat pel premi. Ha guanyat una tauleta igual que els altres tres finalistes.

2.000 euros per al centre del guanyador

En el cas del guanyador, però, el centre al qual pertany, l’Escola d’Educació Especial Mare de Déu de Montserrat del Guinardó, ha guanyat 2.000 euros per fer millores al centre. L’escola explica que han treballat durant l’any tant aspectes relacionats amb la pintura com també sobre la temàtica del concurs, que enguany era l’esport. Ana Giménez, tutora de l’escola, explica que el certamen també permet als alumnes veure de què són capaços i l’entrega de premis és un moment de trobada i de celebració amb altres nois i noies.

Demanen més suport públic i privat

La Fundació Sardà-Pujadas, organitzadora dels premis, assegura que el principal objectiu del concurs no és només ajudar econòmicament les escoles sinó també donar visibilitat al col·lectiu de l’educació especial. L’entitat obté els ingressos de donacions de gent amiga i, per tant, disposa de pocs recursos econòmics. Per això demanen més suports, tant en àmbit institucional com de patrocinadors que vulguin participar en la iniciativa.