L’acte ha començat a les vuit de vespre amb la lectura d’un manifest i una crida a la reivindicació per l’última víctima de la violència masclista a la ciutat, una dona embarassada que va ser apunyalada per la seva parella a Nou Barris. Una mostra de rebuig que s’ha fet coincidir amb el concert gratuït que s’havia programat, al mateix districte, per celebrar el Dia Internacional de les Dones.

Els fets van tenir lloc aquest divendres, al carrer de Francesc Bolòs , al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta. La jove atacada es troba estable però en estat crític a l’Hospital de Sant Pau després de ser apunyalada per la seva parella. Estava embarassada de set mesos i, com a conseqüència de l’agressió, ha perdut el fill que estava esperant. L’home, de 33 anys i de nacionalitat polonesa, ha estat detingut i ingressat a l’Hospital Vall d’Hebron per autolesions.

El concert, en què han assistit prop de 500 persones, pretenia ser una aposta per apropar les reivindicacions feministes als joves. La Otra, Les Sueques, Monique Makon i Bad Gyal són les quatre artistes convidades en el primer concert que la ciutat ha organitzat per celebrar el Dia Internacional de les Dones. Abans del concert hi ha hagut una mostra de dones creadores amb circ i dansa, entre altres disciplines, ja que precisament la tasca i el paper de les dones en el món de la cultura ha estat el lema de la celebració d’aquest any.

L’alcaldessa, Ada Colau,  també ha assistit al concert per denunciar una vegada més el rebuig cap a la violència masclista. “Si això estigués passant a qualsevol altre col·lectiu, un d’home polítics o un col·lectiu d’homes banquers, tot el país estaria militaritzat i totes les institucions mobilitzant-se tractant-lo com un qüestió de primer ordre polític”, ha assegurat.