Prop de 10.000 músics i cantaires s’han sumat al concert simfònic multitudinari convocat per Músics per la Llibertat i Òmnium Cultural aquest diumenge a la plaça d’Espanya a favor de la llibertat i la democràcia i per demanar l’alliberament dels consellers i líders sobiranistes empresonats. Milers de músics s’han inscrit per participar-hi interpretant melodies com ‘El cant de la senyera’, ‘L’estaca’ o ‘Els segadors’.

Concert per la llibertat multitudinari, amb  gairebé 10.000 intèrprets, 3.600 cantaires i 6.200 músics. Els músics han aixecat les seves partitures per exigir l’alliberament dels presos i que es retiri l’aplicació del 155. A l’acte, els assistents han fet crits també d’independència. Una reivindicació que s’ha fet ben evident en la selecció de les sis peces interpretades, gairebé totes catalanes. Al repertori hi ha hagut peces com ‘Sant Martí del Canigó’ de Pau Casals, ‘L’estaca’  i el ‘Viatge a Ítaca’ de Lluís Llach, ‘El cant de la senyera’ (Lluís Millet  amb lletra de Joan Maragall) ‘, ‘Els segadors’ i l’himne d’Europa de Beethoven.

Entre peça i peça els assistents, molts amb els llaços i bufandes grogues reivindicatives, han cridat consignes de ‘Llibertat presos polítics’ i ‘Independència’. El d’aquest diumenge no ha estat l’únic concert amb la mateixa finalitat aquest cap de setmana: dissabte l’ANC va organitzar-ne un altre de multitudinari que va aplegar 50.000 persones a l’Estadi Olímpic Lluís Companys.