Concentració davant la prefectura de la policia nacional

(ACN) Unes 150 persones s’han concentrat aquest dijous a la via Laietana, a l’altura de la prefectura de la Policia Nacional, per protestar en contra del seu trasllat. L’acte ha estat convocat pel col·lectiu Cataluña Suma por España per respondre a “l’ofensiva” que consideren que suposaria el trasllat de l’equipament policial i per “homenatjar” la tasca i “compromís constitucional” de policies nacionals i altres cossos i forces de seguretat de l’Estat.

Després de llegir un manifest, els concentrats han tirat clavells als policies nacionals que custodiaven l’edifici i els han homenatjat mentre se sentia l’himne d’Espanya. Durant la concentració s’han sentit crits de “Visca la policia” i diverses persones han mostrat banderes espanyoles i cartells amb el missatge “La nostra Policia Nacional no se’n va de via Laietana”.

En acabar la concentració, alguns agents del cos nacional han col·locat clavells en un vehicle dels Mossos d’Esquadra que custodiava l’edifici, tot agraint la tasca del cos.

Presència de PPC, Vox i Cs

Representants de Vox, PPC i Cs també han participat en la concentració davant la prefectura. Les tres formacions han aprofitat l’avinentesa per carregar contra els indults als presos independentistes i han celebrat l’informe del Suprem. Ignacio Garriga ha dit que “Vox portarà tot el Consell de Ministres i Pedro Sánchez al banc dels acusats” si el Govern espanyol concedeix els indults: “Serien un atac frontal a milions de catalans”. De la seva banda, Carlos Carrizosa ha reiterat que Cs està “absolutament d’acord” amb l’informe del Suprem que rebutja la concessió d’indults. Finalment, Lorena Roldán, del PPC, ha criticat que a Sánchez “només li interessa defensar la llibertat dels socis independentistes”.