Una part de la comunitat universitària s’ha concentrat a les portes dels centres educatius aquest dimarts després de les actuacions policials contra els Comitès de Defensa de la República (CDR). Desenes de joves s’han manifestat durant uns minuts a les portes de la Universitat de Barcelona del campus del Raval, mentre que un grup d’estudiants han tallat l’avinguda Diagonal a l’altura de la Zona Universitària.

protesta universitaris cdr al raval

Les reaccions a les detencions que s’han produït aquest dimarts no s’han fet esperar. A través de les xarxes socials, Universitats per la República ha cridat els estudiants a concentrar-se a les portes dels edificis universitaris a les 12 hores per rebutjar, segons han dit, “la repressió de l’Estat”.

Els alumnes de la UB al Campus del Raval han aturat les classes durant uns minuts, quan han sortit a les portes del centre per manifestar-se. On s’han produït altres actes de protesta per la decisió policial ha estat a l’avinguda Diagonal. A l’altura de la Zona Universitària, un grup de joves han tallat el trànsit des de les 12.20 hores fins a les 12.50 hores, segons han informat fonts municipals.

Crida a manifestar-se a la plaça de Sant Jaume

Les mobilitzacions encara no s’han acabat. Durant aquesta jornada s’han convocat més protestes. Per aquest vespre, a les 20 h, els CDR han cridat a la ciutadania a manifestar-se a la plaça de Sant Jaume. Les manifestacions han sorgit després que la Guàrdia Civil hagi detingut una noia a Viladecans a qui assenyalen com a coordinadora dels Comitès de Defensa de la República (CDR). A la jove se l’acusa d’haver organitzat alguns talls de carreteres i peatges durant la Setmana Santa. També durant aquesta jornada els Mossos d’Esquadra han detingut sis persones pels fets al Parc de la Ciutadella el 30 de gener, quan es va ajornar el ple d’investidura de Carles Puigdemont.