(ACN) Un centenar de persones han tallat l’avinguda Meridiana de Barcelona durant tres quarts d’hora aquest divendres a la tarda, segons la Guàrdia Urbana, per denunciar l’empresonament dels set membres dels CDR investigats per terrorisme. Els comitès de defensa de la república del Barcelonès havien convocat una concentració a dos quarts de vuit del vespre a la plaça del Virrei Amat, i des d’aquí s’han adreçat a l’avinguda Meridiana i, quan han arribat a l’altura del carrer de Concepción Arenal, han tallat el trànsit en ambdós sentits de la marxa.

Cap a dos quarts de nou han desconvocat l’acció llampec, com l’han anomenada els organitzadors, que tenia la missió de recordar els “set nous presos polítics”. Els manifestants també han denunciat la condemna dels joves d’Altsasu amb cartells en què figuraven tant els noms dels joves bascos com els dels catalans empresonats.

Alerta Solidària denuncia que dos estan en aïllament

L’entitat Alerta Solidària ha denunciat aquest divendres que almenys dos dels set membres dels CDR empresonats de manera preventiva per ordre de l’Audiència Nacional estan en règim d’aïllament. Segons l’entitat, un dels dos va rebre la notificació el 9 d’octubre, tot i que ja hi duia “més d’una setmana”. Sobre el segon, es desconeix la data en què se li va notificar l’aïllament. L’entitat ha denunciat la situació i ha subratllat que l’aïllament penitenciari “no té una altra finalitat que castigar doblement la persona”, perquè esdevé “una presó dins la presó”.

Segons ha explicat a l’ACN una de les advocades del col·lectiu, Eva Pous, també hi ha dubtes sobre el règim d’un tercer, que la setmana passada no estava en aïllament, però que es troba en una situació dubtosa fins que se sàpiga si la seva família el pot visitar aquest diumenge. Alerta Solidària afegeix que els set empresonats estan catalogats en el règim que es coneix com FIES-3, que suposa una restricció del seu règim de vida i una “vulneració flagrant” de drets.