Més d’un centenar de persones s’han concentrat aquest dijous al vespre als Jardins de Virginia Woolf, a la Sagrera, en rebuig a la presumpta agressió racista a dos joves que es va produir dimarts al mateix barri. Han respost a la crida que ha fet Unitat contra el Feixisme i el Racisme, que demana que s’acabi la impunitat per a aquest tipus d’atacs. Durant la mobilització, en què han participat veïns i veïnes del barri i també entitats contra el racisme, s’han sentit diversos clams com per exemple “Fora feixistes dels nostres barris”. També s’hi han vist missatges en contra de Vox.

Un dels nois va quedar inconscient a causa dels cops rebuts en la presumpta doble agressió encara continua hospitalitzat “amb una fractura cranial“, ha explicat la mare del jove ingressat, Fatima Acdi, que ha demanat “que es faci justícia” i es localitzi l’agressor dels dos joves.

Les famílies apunten a un veí del barri

Segons el testimoni de les dues víctimes, una senegalesa i l’altra d’origen magrebí, un home se’ls va apropar quan treien diners en un caixer i els va agredir amb empentes, cops i puntades de peu. Els joves han presentat denúncia i els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esclarir els fets i identificar el suposat agressor.

Una de les persones que han acudit a la concentració és el germà d’una de les víctimes, Said Houms, i ha assegurat que fets com aquest generen una “gran sensació d’inseguretat”. Per això ha demanat que la justícia actuï i es prenguin les mesures necessàries. Alguns veïns apunten que el principal sospitós és un veí del barri a qui relacionen amb un gimnàs on, diuen, treballa de professor d’arts marcials, una informació que la policia catalana no ha confirmat.