També s’ha fet una concentració a la plaça de la Universitat, on s’han repetit lemes com “hem votat”.  L’ambient es manté tens després dels fets d’aquest diumenge i els participants han cridat “assassins” quan han vist passar un helicòpter de la Policia Nacional.

La indignació per l’actuació policial també s’ha expressat en centres educatius on ahir van intervenir els antiavalots com el Jaume Balmes.

Als grans hospitals de la ciutat, com el Vall d’Hebron i el de Sant Pau, els treballadors també han secundat l’aturada. La convocatòria també s’adreçava a les empreses i en zones com la del 22@, els treballadors s’han concentrat al carrer durant uns minuts.


Al metro i als autobusos de TMB, els conductors han pogut sumar-se a la protesta parant una mica més de l’habitual a la parada. Per exemple, a la travessera de Gràcia, els autobusos s’han aturat durant uns minuts juntament amb les persones que s’hi han concentrat i han tallat la via.

També s’han concentrat a entitats i organismes, com el Col·legi d’Advocats.

La Taula, que formen els sindicats CCOO i UGT i les patronals PIMEC i Cecot, entre altres entitats, denuncia que les càrregues d’aquest diumenge “són una violació dels drets civils i polítics i de la convivència de la societat catalana” i apunta que aquests fets “mereixen una resposta contundent”. Per això, després de les concentracions d’aquest dilluns, han convocat una protesta més grossa amb una parada general, que aquest dimarts aturi l’activitat de l’economia.