Col·lectius feministes i veïnals del Raval s’han concentrat aquest dimarts al vespre a la rambla del Raval, en rebuig al crim masclista que s’ha produït aquest dimarts i que ha costat la vida d’una dona d’entre 20 i 30 anys al seu domicili, al número 3 d’aquesta avinguda.

La convocatòria l’ha fet La Negreta Feminista, unes hores després dels fets, i si s’hi han adherit altres entitats veïnals com Acció Raval, la Xarxa de Suport Mutu del Raval o Prostitutas Indignadas.

La protesta ha reunit prop d’un centenar de persones, que han fet un minut de silenci en record de la dona, víctima de la violència masclista. Segons ha explicat una portaveu de l’entitat, Anna Moreno, “un fet que explica aquest feminicidi és que és transversal”, perquè, ha afegit que el masclisme “no entén de classes socials ni d’edats”. ]Durant la protesta, les participants han cridat lemes com “No són morts, són assassinats” i “Si toquen una, ens toquen a totes”.

Segons dades oficials, només durant els mesos de confinament, a Catalunya s’han registrat més de 900 casos de violència masclista. L’any 2019, però, entre els mesos de gener i octubre, van morir a Catalunya 19 dones en crims masclistes, una d’elles tenia només 17 anys, i els Mossos d’Esquadra van detenir 4.538 homes, 113 més que el 2018.