La manifestació ha començat a les portes de la prefectura de policia de la via Laietana i ha baixat fins a la plaça de Sant Jaume. S’ha exigit una investigació judicial exhaustiva sobre la mort d’un ciutadà armeni, Aramis Manukyan, “Alik”, la matinada del 3 de desembre sota custòdia policial al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE). La versió de la policia és que Manukyan es va suïcidar i va aparèixer mort a la seva cel·la, però els seus companys d’internament contradiuen la versió oficial. Asseguren que la policia se’l va endur i que van sentir crits a la cel·la del costat. Feia 12 dies que estava tancat al CIE de Barcelona.

La petició dels advocats del col·lectiu Tanquem els CIE és que no es deporti nels testimonis que compartien internament amb el ciutadà armeni, ja que podrien ser clau a l’hora d’aportar una versió diferent a la de la policia. També han demanat el tancament dels CIE i la derogació de la llei d’estrangeria. Arran d’aquesta mort, SOS Racisme va tornar a denunciar l’opacitat del Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca i va demanar una investigació “profunda i efectiva” sobre les circumstàncies de la mort.

Manukyan és la quarta persona que mor en quatre anys en aquest centre. El més recent és el decés d’un jove guineà el gener de 2012 i la segona mort, d’un ciutadà marroquí, va ser denunciada per SOS Racisme el 2010. Des de la campanya “Tanquem els CIE“, han exigit “una investigació efectiva”. Per la seva banda, el Jutjat d’Instrucció núm. 25 de Barcelona ha obert diligències en relació amb els fets.