Els concentrats, majoritàriament ciutadans brasilers, es queixen que la decisió del jutge de fer entrar a presó Lula da Silva

 és una maniobra per impedir que el polític més ben valorat a les enquestes pugui concórrer a les pròximes eleccions presidencials de l’octubre. A més, afirmen que el judici s’ha fet “sense proves i en un procés amb greus deficiències jurídiques”.

Els manifestants sostenen també que la inhabilitació i l’empresonament només pretén atacar la imatge de Lula perquè no es presenti a les eleccions. Al seu entendre, segueixen així l’estratègia que es va fer servir amb la inhabilitació de Dilma Rousseff, expresidenta del Brasil.

A l’acte hi han participat ciutadans d’altres països de Sud-amèrica, que han aprofitat per posar en comú les situacions polítiques que s’estan trobant en els seus països d’origen. Molts han coincidit que a afirmar que, en termes generals, s’està vivint una regressió de la democràcia al continent.

En els diferents parlaments també s’ha fet esment a la situació política que està vivint Catalunya. En aquest sentit han reclamat l’alliberament dels polítics empresonats i el retorn dels que han marxat a l’estranger després que se’ls obrissin causes judicials.