És el crit d'eufòria després que el PP hagi rectificat i hagi anunciat que permetrà que la ILP per la dació en pagament es pugui tramitar. Un gir per la majoria inesperat que ha provocat mostres de satisfacció evident entre els concentrats davant la seu del Partit Popular. VICENTE PALOMO "Son muchas firmas recogidas, la verdad es que estoy muy contento." Per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, que van aconseguir reunir més d'1.400.000 signatures a favor de la ILP, aquesta és una primera victòria. ALBERT JIMÉNEZ, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca "Evidencia un cop més i per enèsima vegada que la pressió popular és l'únic camí, l'única via que ens ha donat incomptables victòries. El PP està en clara retirada. Això és una derrota per a ells i una victòria per a nosaltres." Tot i això, subratllen, s'ha de seguir pressionant. "I ara més que mai no podem abaixar els braços. El 'sí se puede' l'hem de transformar en llei." La rectificació del PP ha calmat uns ànims que una estona abans estaven força caldejats. Entre els concentrats hi havia afectats directes d'execucions hipotecàries. És el cas d'en César. CÉSAR PEÑA "Vaig estar un temps pagant els interessos i ara ja no pago perquè no puc. Vull un lloguer social." També excepcions com en Matías. És dels pocs que ha aconseguit que el banc li perdonés el deute a canvi del seu pis, i ha col·laborat en la recollida de signatures. MATÍAS GONZÁLEZ "Un trabajo que era de ellos y no lo han hecho. Hemos estado día y noche, pasando frío y calor, recogiendo firmas." També s'hi han acostat ciutadans solidaris amb la causa. XAVIER GARCIA "Cal ajudar aquesta gent perquè avui els està passant a ells i demà ens pot passar a nosaltres. És un problema de la societat." Tot i aquest primer pas, la Plataforma manté les manifestacions que ja havia convocat. La propera a Barcelona serà aquest mateix dissabte.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca va aconseguir reunir 1.402.854 signatures de suport a la iniciativa legislativa popular. Amb la proposta de llei, demanen que s’implanti la dació en pagament amb efectes retroactius i que es faciliti un lloguer social a les persones que pateixin una execució hipotecària.

Tot i la rectificació del Partit Popular, la PAH no desconvocarà les manifestacions ja previstes per reclamar que la dació en pagament es converteixi en una realitat. La propera convocatòria a Barcelona és aquest dissabte, 16 de febrer. Una marxa que començarà a les cinc de la tarda a la plaça de la Universitat.