L’Assemblea Nacional Catalana, diversos CDR i altres entitats han convocat una concentració de suport a Dani Gallardo a la plaça de Sant Jaume. Gallardo va ser detingut per desordres públics i desobediència fa un any en una manifestació a la Puerta del Sol de Madrid contra el judici del procés. Des del 16 d’octubre del 2019, és en presó preventiva al centre d’Alcalà-Meco esperant que li notifiquin la data del judici.

Aquest divendres a la tarda, un centenar de persones s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume per protestar contra la situació de Gallardo. A més de reclamar-ne l’amnistia, els protestants no entenen com li poden mantenir la presó preventiva per risc de fuga i falta d’arrelament. Asseguren que tot i ser de Cadis ja fa molts anys que viu a la capital espanyola.

No és la primera mobilització per denunciar la situació de Dani Gallardo. El passat 15 de febrer unes 250 persones van participar en una manifestació de suport al jove empresonat a la plaça del Sol de Gràcia.

Ara fa un any 120.000 persones van sortir al carrer a Madrid per protestar contra el judici del procés. Unes mobilitzacions que es van afegir a les protestes que es van fer a Barcelona i Catalunya.