Alerta Solidària ha informat que un dels dos detinguts aquest dissabte en les mobilitzacions a l’avinguda Meridiana ha estat posat en llibertat aquest diumenge a primera hora de la tarda després de la declaració davant del jutge. Segons ha informat Street Medics, es tracta d’un sanitari de l’organització que ha estat acusat de resistència i desobediència a l’autoritat. El judici se celebrarà el novembre de 2020. No es té informació de l’altra persona detinguda a Meridiana.

Concentració de suport a les Corts

Precisament, unes 80 persones s’han concentrat aquest dissabte al matí davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a les Corts per reclamar-ne la llibertat. Segons Street Medics, volia atendre una persona que havia rebut càrregues policials i un agent dels Mossos d’Esquadra va obstaculitzar-ho. Expliquen que van discutir i, finalment, l’agent va detenir el sanitari voluntari.

El Mare Martínez, psicòloga d’Street Medics ha assegurat que “la seva tasca és atendre les persones que ho necessiten” i que ningú els pot interrompre en el compliment del seu codi deontològic.