Veïns dels barris del Fort Pienc i la Sagrada Família han tallat el trànsit aquest dimecres a la tarda al carrer de la Diputació, entre Marina i Lepant, per protestar contra la massificació turística. Denuncien que, amb la reordenació de les parades d’autocars a la Sagrada Família, cada dia hi ha una arribada massiva de vehicles turístics privats que s’aturen davant de l’antiga plaça de toros La Monumental.

Des que es va plantejar la reordenació, en què es van eliminar les set parades per a autocars turístics dels carrers de Padilla i Consell de Cent i es van reubicar al carrer de la Marina, les entitats veïnals dels dos barris afectats ja van plantejar que aquesta mesura només desplaçava el problema d’una zona a una altra. Els afectats han denunciat el soroll constant de trànsit d’autocars, les botzines, els crits de turistes que se senten a la zona i les voreres intransitables.

El tall ha tingut afectacions al trànsit, que s’ha hagut de desviar. La línia V21 també ha canviat el recorregut per la manifestació, la qual ha aplegat, tot i això, poca gent.

Auge de protestes després de la pandèmia

Dissabte, 6 de juliol, més de 140 entitats i milers de persones es van manifestar per dir prou al turisme massiu i denunciar un model econòmic de ciutat, que consideren que provoca un encariment de l’habitatge i l’expulsió dels veïns dels barris. Les múltiples queixes per la quantitat d’autobusos davant La Monumental se sumen a aquesta protesta i també a altres denúncies que s’han fet, per exemple, contra el col·lapse als busos per anar al Park Güell i l’augment del preu del lloguer, que ha assolit el màxim de 1.193 euros de mitjana.