Els veïns del Clot s’han concentrat aquesta tarda per demanar una Festa Major segura. Tot i la pluja han volgut manifestar-se per deixar clar que rebutgen els incidents que van tenir lloc el cap de setmana passat al barri; una agressió sexual, una agressió homòfoba i diversos robatoris amb violència. Durant la protesta s’han cridat consignes com ara “si en toquen una, ens toquen a totes” o “llum entre nosaltres i foc als agressors”. La concentració ha rebut el suport i la presència de membres de l’Observatori contra l’Homofòbia.

El cap de setmana passat, el del 6 i 7 de novembre, era el primer dels tres que s’allargarà la festa major i no volen que aquestes escenes es tornin a repetir. Afirmen que les demandes al punt lila van ser constants el darrer cap de setmana i que per això s’organitzaran, tot i que ja no hi hagi programades barraques.

Una agressió sexual i una agressió homòfoba

La matinada de divendres a dissabte una noia va denunciar haver patit abusos sexuals a les festes. La víctima va alertar a agents de paisà que hi havia a la zona que un home li havia fet tocaments i va assenyalar el presumpte agressor, que ja ha estat detingut per un delicte d’abusos sexuals.

Els Mossos també investiguen la denúncia d’un jove per una agressió homòfoba a les barraques del barri, en aquest cas, la matinada de dissabte a diumenge. Segons va explicar la víctima en una piulada a les xarxes socials, un grup de joves el van pegar, el van “empentar i insultar” i li van trencar les ulleres. El noi assegura que tot i que els seus amics el van intentar defensar, no van poder i que els seus agressors “buscaven objectius clars”.

El jove, que va denunciar el cas la mateixa nit a un punt lila, ja ha rebut el suport de l’Observatori contra l’Homofòbia. Des de l’entitat s’han posat en contacte amb ell per oferir-li acompanyament jurídic i psicològic i la incidència ja s’ha notificat a l’Oficina per a la No Discriminació.

Des de començaments d’any s’han produït a Barcelona 94 agressions contra el col·lectiu LGTBI. En tot el 2020 n’hi va haver 189 a Catalunya.

17 detinguts per robatoris amb violència

Les nits del passat cap de setmana també van deixar un balanç de 17 detinguts per robatoris violents i furts comesos durant les festes. Segons han explicat els Mossos d’Esquadra, els detinguts aprofitaven les aglomeracions de gent per sostreure les pertinences de les víctimes, sovint amb violència. Bona part de les detencions es van produir la matinada de divendres a dissabte dins un dispositiu de seguretat desplegat pels Mossos i la Guàrdia Urbana