Dimarts es guardaran cinc minuts de silenci a les escoles i instituts d’arreu de Catalunya. De fet, des de les 11 h, s’aturaran les lliçons a les aules per dedicar un moment de reflexió al voltant de l’agressió a l’Institut Joan Fuster. Aquest mateix dilluns però, desenes de persones han encès espelmes a les portes del centre en senyal de condol pel docent mort després de ser agredit per un alumne de 13 anys.

Ana Elvira Sánchez, portaveu del sindicat USTEC- STEs, majoritari en l’ensenyament públic català, ha condemnat els fets d’aquest dilluns i ha afirmat que “s’ha d’eradicar tota mostra de violència a la societat i a les escoles”. La representant del sindicat ha advocat per posar tots els mitjans possibles per resoldre els conflictes a l’aula i ha traslladat el suport a les famílies afectades.

Des d‘ASPEPC·SPS, el sindicat de professors de secundària, asseguren que l’incident de l’Institut Joan Fuster “no és un fet aïllat” i ho consideren “l’expressió més tràgica” d’un problema de disciplina que, diuen, afecta molts instituts. Denuncien “l’absoluta impunitat” de les agressions al professorat, ja siguin verbals o físiques. En aquest sentit, el sindicat ANPE reclama que l’Administració doni empara legal als professors considerant-los com una autoritat pública, tal com preveu la LOMCE.

La secretària d’Educació de CCOO i professora, Montse Ros, ha expressat l'”horror” pel que ha succeït, que ha qualificat d'”inexplicable”, alhora que ha traslladat el condol a la família i el seu suport a tota la comunitat de l’institut. “Estem en estat de xoc, ajudarem en el que puguem, és un horror molt gran, ens posem a disposició per al que calgui”, ha comentat Ros. Fonts de Fete-UGT també han dit que estan “en xoc” pels fets i han afegit que necessiten temps per analitzar la situació i veure què ha fallat, mentre que la CGT considera que ha estat un fet “aïllat” i que la situació social ha empitjorat.

Les xarxes socials que utilitzen habitualment els docents catalans estan aquest matí plenes de missatges d’ànim, suport, desconsol i commoció pel que ha passat a l’institut del barri de Navas.