La comunitat afganesa resident a Catalunya demana evacuar els ciutadans de Kabul després del retorn dels talibans al poder. Asseguren que els familiars que són al país estan en una “situació de perill” i temen per la seva seguretat. Per això, demanen a la comunitat internacional, al Govern espanyol i a la resta d’administracions catalanes que els ajudin a traslladar-los.

A banda, també han demanat que no es deixi d’enviar ajuda humanitària a les persones que encara són a l’Afganistan. Les declaracions les ha fet Eid Khan, membre de l’associació afganesa catalana, durant una mobilització a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. La mobilització ha congregat una cinquantena de persones.

“Tota la meva família està a l’aeroport”

La preocupació de les persones concentrades per les seves famílies era ben visible. El Yasin, per exemple, fa quatre anys que viu a Barcelona, però els seus pares i els seus germans estan Kabul: “Estic molt preocupat per la meva família. Estan a l’aeroport i han d’aconseguir marxar abans del dia 31”.

Aquesta no ha estat la primera protesta que s’ha fet per la situació al país centreasiàtic. La setmana passada, unes 80 entitats van demanar que es respectin els drets de les dones i les nenes a l’Afganistan. El col·lectiu d’advocats de Catalunya també va demanar que s’hi evitin els crims contra la humanitat.

D’altra banda, el govern municipal va oferir 50 places per refugiar persones provinents de l’Afganistan.