Un centenar de treballadors de BTV s’han concentrat aquest dimecres a la tarda davant la porta de les instal·lacions de la televisió per mostrar el seu rebuig a l’agressió d’un company de la casa. Els concentrats han exhibit en silenci cartells per reclamar el dret a la informació i mostrar el seu rebuig a l’ús de la violència.

L’agressió s’ha produït en el marc d’una operació policial contra un grup acusat de perpetrar atracaments a entitats bancàries a Alemanya durant la qual s’han escorcollat diversos immobles ocupats. Un grup de persones que s’havien concentrat en un dels punts escorcollats han increpat i han acabat agredint el reporter, que ha hagut de refugiar-se en una farmàcia.

Barcelona Televisió ha emès un comunicat en què condemna l’agressió i explica que “ja ha estat denunciada davant les autoritats competents”. A més, rebutja qualsevol fet que coaccioni l’exercici professional dels periodistes com a garants del dret a la informació i la llibertat d’expressió.

El Col·legi de Periodistes també ha reaccionat als fets a través d’un escrit en què assegura que “l’agressió i persecució de periodistes mentre realitzen la seva feina i la destrucció o robatori dels seus mitjans de treball atempten contra el dret a la informació dels ciutadans”. A més, explica que la degana del Col·legi, Neus Bonet, ha traslladat a la direcció d’Informatius de BTV tot el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

També hi ha hagut condemna des del Comitè Professional de Barcelona Televisió, que en un comunicat rebutja qualsevol acció de violència i assegura que “no és la primera vegada que, com a professionals de la informació, se’ns increpa i se’ns dificulta l’exercici de la nostra feina”. El Comitè d’Empresa de Barcelona Televisió també s’ha fet ressò d’aquest escrit per condemnar els fets.

Els líders polítics municipals se sumen a la condemna

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha mostrat el seu rebuig a l’agressió a través d’una piulada en què ha reclamat un periodisme lliure i sense agressions.

També s’han referit als fets el president del Grup Municipal de Convergència, Xavier Trias; el president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni; i president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz.

Trobareu més informació sobre els fets en aquest enllaç de BTVNotícies.