Moltes persones feia dies que preparaven la manifestació d’aquest dissabte, tot preparant pancartes i pensant lemes. I és que aquesta manifestació era ideal per donar un missatge global al món, però alhora, per fer sentir desitjos, reivindicacions, o enviar missatges als governants d’Europa.

Entre el públic, hi hem vist moltes famílies, grups d’amics, membres d’entitats i col·lectius, i esplais juvenils. I alguns d’ells, han fet carretera per arribar a Barcelona. La pista l’hem intuït a les dues del migdia quan han començat a arribar els primers autocars, procedents sobretot de la Catalunya central o les comarques de Girona, amb centenars de persones que han omplert, ja a quarts de quatre de la tarda, la part alta de la plaça d’Urquinaona. La via Laietana, ja era plena abans de l’hora d’inici de la manifestació —les 16 h—, fet que dibuixava que la jornada seria, com a mínim, multitudinària.

La marxa ha transcorregut sense incidents i tranquil·la, des de la plaça d’Urquinaona i fins al Parc de la Barceloneta. El ritme gairebé cerimoniós del pas —ha costat molt  caminar per la via Laietana tenint en compte la quantitat de persones que hi havia— ha estat interromput només pel ritme de timbals de moltes colles de percussió, i per càntics amb lemes com “volem acollir”.