El David, el Jaime, el Marc i el Germán han creat el còmic de ciència-ficció ‘Una aventura entre dos mundos’, que des d’ara es pot consultar a la col·lecció local de la Biblioteca Collserola – Josep Miracle. Està ambientat a Vallvidrera, en el trajecte que els autors feien des de la Residència Mas Sauró, dedicada a persones amb discapacitat intel·lectual i on viuen, fins a la biblioteca on feien el taller setmanal de còmic. El procés de creació d’aquest projecte es pot veure a l’equipament en una exposició.

Els autors són els protagonistes del còmic

El còmic ha estat elaborat pels autors i altres usuaris de la residència que hi han participat des de zero: n’han creat l’argument i els personatges i n’han dibuixat ells mateixos les il·lustracions. És una publicació molt especial per a ells ja que són els mateixos protagonistes de la història. “Ha estat bona idea, perquè és interessant fer un còmic entre tots, ha valgut la pena i em fa molta il·lusió”, afirma Marc Domènech, usuari de la Residència Mas Sauró.

Es tracta d’una feina d’un any que ni els creadors ni les persones que els han donat suport es pensaven que arribaria tan lluny: “L’any passat quan vam començar no pensava que podríem fer un producte sencer com és un còmic”, explica Patricia Muñiz, de la Biblioteca Collserola – Josep Miracle, que duu a terme diversos projectes inclusius.

Integració social amb el barri

Aquest projecte educatiu ha permès als usuaris de la residència conèixer millor l’entorn on viuen i tenir més relació amb el barri. A més, també els ha servit per reivindicar les seves capacitats: “Ells normalment tenen la percepció que poden aportar poc i tenen problemes d’autoestima, i el fet de crear alguna cosa des de zero per a ells ha estat una injecció d’autoestima molt important”, explica Marta Figueres, coordinadora de projectes de la Residència Mas Sauró.