La pandèmia ha castigat especialment els comerços del centre, especialment els de la Rambla, per la falta de turistes. S’han engegat un seguit de mesures per reactivar l’activitat econòmica en aquesta via emblemàtica, però els aldarulls no han fet més que empitjorar una situació ja de per si molt complicada.

Una imatge malmesa

Els comerciants i els veïns de la Rambla s’han mostrat preocupats per les destrosses que hi ha hagut el cap de setmana, però també perquè creuen que això els farà perdre encara més clients. Així ho pensa la Mercè Pagès, quarta generació de floristes a la Rambla, que de bon matí es dedica a reparar els petits desperfectes que li han ocasionat al negoci. Poca cosa, un peu de para-sol trencat, la fusta d’una taula i els contenidors, que ara ha d’anar a buscar Rambla avall.

El que més li amoïna a la Mercè és que els clients, en veure les imatges dels aldarulls, pensin que la Rambla no és segura i deixin de venir. “Ja tenen por per la pandèmia, ara només ens falta això”.

El mateix pensa el Ferran, farmacèutic de la farmàcia La Rambla. Aquí es va viure els aldarulls en primera línia, ja que és just davant de la comissària de la Guàrdia Urbana. Els treballadors del torn de cap de setmana es van haver de tancar dins del local i esperar que els ànims s’apaivaguessin. “Ara que el ciutadà de Barcelona tornava a recuperar la Rambla, el que menys ajuda és que s’associï la Rambla a conflicte”.

Por a sortir de casa

Els veïns de la Rambla tampoc no ho estan passant bé. Aquests dies, assegura en Jordi Alujas, feia por sortir de casa per l’alt nivell de violència que s’ha viscut al carrer. El Jordi creu que els joves tenen tot el dret a manifestar-se, però quan es passa de defensar unes idees al pillatge, la cosa canvia.