L’apagada de llum global a Barcelona que hi va haver dissabte a la tarda va tenir afectacions en els establiments de la ciutat. A Hostafrancs, els comerciants expliquen que van tenir algunes dificultats per continuar la seva activitat, però que “per sort, ha durat poc”.

A l’orxateria Sant Roc, es van endur un bon ensurt quan de cop, la llum s’ha apagat. En un dia de molta calor i amb un producte com són els gelats, que necessiten mantenir-se a temperatura baixa, no les tenien totes i creien que podria fer-se malbé. Al cap de poc més de mitja hora, l’electricitat va tornar i no van tenir cap desperfecte.

Clients despatxats per manca d’electricitat

La incidència va ser pels volts de les cinc de la tarda, i a aquella hora, el Claudio, el propietari d’Empanada Papá, estava començant a preparar pizzes per al vespre. “Les tenia al forn, i no m’han quedat gaire bé”, explica. Ara bé, va haver de despatxar alguns clients que volien fer un cafè perquè “la màquina no anava”.

A la farmàcia Maria Mugueta, els preocupaven alguns dels medicaments que tenen emmagatzemats en neveres, com ara la insulina. “Com que ha estat una aturada curta no hi ha hagut cap incident”, diu la Maeva, farmacèutica. Tot i això, durant una estona no van poder atendre els clients perquè no funcionaven els ordinadors per fer la lectura de les targetes sanitàries.