Aspirants a la Guàrdia Urbana fent les proves

Aquest dissabte han començat les proves per a 259 places de Guàrdia Urbana de Barcelona. S’hi han presentat un total de 4.827 persones, amb el percentatge d’aspirants dones més alt de la història, seguint la tònica dels últims anys. Concretament, de tots els participants, el 32 % són dones i el 68 % són homes. L’edat mitjana entre les aspirants dones és de 33 anys, mentre que la dels homes és de 32 anys.

Precisament, per arribar a un equilibri entre agents homes i dones a la Guàrdia Urbana, la convocatòria manté una quota del 40 % de dones. Actualment, al conjunt de la plantilla un 84,18 % dels agents són homes i només un 15,81 % són dones. A més, per primera vegada, les dones embarassades o que acreditin que van ser mares fa un màxim de 16 setmanes podran posposar la prova física. En aquest cas el tribunal assenyalarà una data nova per fer-la que haurà de ser anterior a la publicació de la llista de persones aspirants proposades per a la fase de formació selectiva.

Per primera vegada es fan proves de xinès, d’àrab o d’urdú

Una altra novetat és que, per primera vegada, el tribunal donarà punts pel coneixement de llengües com el xinès, l’àrab o l’urdú. Aquestes llengües s’incorporen com a opcions a la prova d’idiomes que fins ara era només de llengua anglesa. Del total d’aspirants, 2.457 han demanat fer la prova d’anglès, 30 d’àrab, quatre de xinès i una d’urdú.

Amb les noves incorporacions, el consistori preveu arribar a la xifra més alta de la història del cos, amb 3.500 agents.