Aquest dimecres s’ha posat la primera pedra del que seran els primers pisos dotacionals per a gent gran de la Trinitat Vella. Era una demanda molt esperada pels veïns, així com els equipaments comunitaris i de serveis socials, del complex Porta Trinitat, del qual formen part i que també estan en obres.

Estem molt contents, ho hem lluitat molt, feia més de 20 anys que ho demanàvem”
Manoli Martínez, AV Trinitat Vella

85 pisos per a gent gran i 54 habitatges de lloguer social

En el futur edifici públic de 139 habitatges de Porta Trinitat conviuran dos tipus d’habitatges dotacionals. A la part més alta de l’edificació, d’11 pisos d’alçària, s’hi ubicaran els 85 pisos de lloguer per a gent gran, amb serveis específics per a les persones grans. I al volum més baix, amb sis plantes i més propers a la via Favència, hi haurà els 54 habitatges de lloguer social que pretenen oferir habitatge assequible a 260 persones.

Imatge de com serà el futur complex de 139 habitatges públics de Porta Trinitat, a la carretera de Ribes, 54

Els habitatges per a persones grans seran d’un únic dormitori, i a la cinquena planta s’hi instal·laran quatre sales comunes, amb accés a la coberta enjardinada d’ús comunitari i exclusiu per a les persones grans que hi visquin, amb una bugaderia comunitària. Pel que fa als habitatges de lloguer social, la meitat seran de dues habitacions; una quarta part, d’una habitació i els restants, una altra quarta part, de tres habitacions.

pisos dotacionals gent gran Trinitat
Primera pedra dels pisos dotacionals per a gent gran

Les obres acabaran a finals del 2023

Està previst que els treballs durin poc més de dos anys i estiguin enllestits el tercer trimestre del 2023. L’Ajuntament de Barcelona ha invertit 14 milions d’euros en la construcció d’aquests pisos, que ocuparan 100 metres de llargària a la carretera de Ribes, a la cantonada amb la via Favència i davant de la plaça de Josep Andreu i Abelló.

En total, l’Ajuntament té en marxa la construcció de 670 habitatges públics a Sant Andreu, concentrats sobretot a la zona de cases barates del Bon Pastor i les antigues casernes. I amb el complex de Porta Trinitat, l’Ajuntament ha volgut donar resposta tant en matèria d’equipaments socials com d’habitatge públic a un dels barris, la Trinitat Vella, amb la renda familiar més baixa de la ciutat. S’espera que els equipaments comunitaris i d’atenció social que complementaran els habitatges estiguin a punt l’estiu vinent.