És el primer senyal de l'inici imminent de les obres: els cartells que n'informen els veïns. De moment, les úniques màquines que treballen són les que s'ocupen de l'interior del Mercat de Sants, però els quatre carrers que l'envolten es reurbanitzaran i passaran a ser de plataforma única. L'objectiu és donar prioritat als vianants, amb dos trams de carrers reservats exclusivament per a ells, com a resposta a la reivindicació veïnal. JORDI MARTÍ, regidor de Sants-Montjuïc "És una inversió important, i afectarà no només la pavimentació dels carrers sino que serà una actuació integral. Si ho fem d'aquesta manera és perquè hem volgut escoltar els veïns i comerciants de la zona i fer-ho de la manera que ho han demanat." Els botiguers confien que amb aquesta millora es recuperi l'antic dinamisme comercial i es posi fi a aquesta imatge que es repeteix a molts dels locals. MARI CARMEN ODINA, propietària de Prendes laborals Odina "Nosaltres tenim moltes esperances que la cosa funcioni i que vagi cap endavant." ISIDRO PASCUAL, propietari de Supermercat Pascual "Suposem que sí, que serà una millora important i farà que vingui més gent i això afavorirà que les vendes vagin a l'alça." Arran de les demandes de veïns i comerciants l'Ajuntament ha decidit també canviar el sentit de circulació del carrer de Daoíz i Velarde. A banda de renovar-ne l'arbrat, el mobiliari urbà i l'enllumenat, s'aprofitarà la remodelació d'aquests carrers per soterrar serveis que encara són aeries i millorar-ne la xarxa de clavegueram. Si tot va segons la previsió, les obres s'acabaran al febrer coincidint amb la fi dels treballs a l'interior del mercat.

L’actuació vol contribuir a la recuperació i dinamització comercial de la zona, molt castigada aquests darrers anys pel trasllat del mercat a un espai provisional i per les obres de cobertura de les vies de Sants.

Les obres d’urbanització afectaran els carrers de Sant Jordi, Sant Medir, Daoíz i Velarde -que també canviarà de sentit-, i Càceres, que passaran a tenir una plataforma únic amb prioritat de pas de vianants. La inversió prevista per executar aquest projecte és d’1,15 milions d’euros i es preveu que les obres s’allarguin fins al febrer de l’any 2014.

Per millorar-ne els entorns també es plantaran arbres alineats i s’hi instal·larà un nou enllumenat públic amb sistema LED. A més, se soterraran els serveis que actualment discorren aeris, fet que contribuirà a millorar molt l’aspecte paisatgístic de l’entorn.