Vacunació de la segona dosi de Pfizer

(ACN) El Departament de Salut ha començat aquest diumenge a administrar la segona dosi de la vacuna de Pfizer contra la covid-19 a persones que ja havien rebut la primera el 26 de desembre, quan els primers vials van arribar a Catalunya. Aquest cop, però, la primera persona en ser vacunada ha estat de la regió de l’Alt Pirineu i Aran i no de l’Hospitalet. Leocàdia Penya, de 85 anys i usuària de la residència de gent gran Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur, ha estat la primera catalana a tenir ja al seu cos les dues dosis de la vacuna contra el coronavirus. Després d’ella, ha rebut la segona dosi la directora del centre, Rosa Vilanova.

A Barcelona es començaran a administrar les segones dosis de la vacuna Pfizer aquest dilluns i, segons els càlculs de Salut, aquesta segona etapa de vacunació ha de concloure a principis de maig. El Ministeri de Salut ha declarat que la reducció temporal de la distribució de vacunes anunciada per part de la farmacèutica Pfizer no afectarà aquesta segona campanya de vacunació.

Un dia abans del que fixaven les previsions

Inicialment, Salut preveia que aquesta segona dosi de la vacuna de Pfizer comencés a administrar-se aquest dilluns als mateixos llocs on es va posar la primera el dia 26. Però per sorpresa s’ha anunciat aquest diumenge al matí que a la Pobla de Segur s’avançaria, donat que des d’aquest diumenge ja es podia punxar aquest segon vaccí en haver passat el temps reglamentari des del primer. Segons el departament, l’Alt Pirineu i Aran comença aquest diumenge per motius logístics i la resta de regions sanitàries iniciaran les segones dosis dilluns.