Nervis a última hora abans d’entrar a les aules per examinar-se de la selectivitat. En total es presenten a les proves d’accés a la universitat (PAU) 34.500 alumnes a Catalunya. Els estudiants han iniciat la primera jornada amb el torn de les llengües catalana i castellana i de dues assignatures més corresponents a cada modalitat de batxillerat.

A la prova de llengua i literatura castellanes els alumnes han pogut triar entre dues opcions: comentar el text ‘El disco’, un conte de l’escriptor argentí Jorge Luís Borges que queda recollit en el llibre “El libro de arena”; o l’article periodístic ‘Lo que nadie quiere’, de Lola Pons (‘El País’, juny 2018), en el qual parla sobre la dificultat a l’hora de triar un grau universitari. La sensació dels estudiants a la sortida del primer examen ha estat positiva. Molts han coincidit a dir que la prova ha estat fàcil. L’Iñaki Garcia, de l’Institut Front Marítim, ha assegurat que estava “atemorit”, però al final ha trobat l’examen força fàcil.

Dijous serà el torn d’història i llengua estrangera, i dues assignatures més segons la modalitat. Per acabar, divendres, quedaran quatre exàmens més d’assignatures relacionades amb l’especificitat de la secundària triada.

Una setmana més tard hi haurà obert un període de reclamació per a revisions i/o correccions tan bon punt es facin públiques les notes definitives, el 26 de juny: serà els dies 26, 27 i 28 d’aquest mes. Finalment, les notes definitives es donaran a conèixer el 8 de juliol. En cas de no superar aquesta convocatòria amb èxit, el mateix esquema es reproduirà el dies 3, 4 i 5 de setembre.