Obres als Jardins de Victòria Eugènia a la Gran Via
Obres als Jardins de Victòria Eugènia a la Gran Via

Els Jardins de la Reina Victòria Eugènia, un espai verd ubicat a la calçada central de la Gran Via de les Corts Catalanes, entre la rambla de Catalunya i el passeig de Gràcia, comencen a renovar-se. Aquest dimarts s’han iniciat les obres de millora i rehabilitació que tenen per objectiu recuperar l’esperit dels jardins originals, d’estil noucentista, dissenyats fa un segle i que el pas del temps ha desdibuixat.

Més espai per als vianants

Les obres, que duraran fins al gener, actuaran sobre una superfície de 3.257 metres quadrats i mantindran l’ordenació de l’espai. Segons ha informat l’Ajuntament, l’actuació implicarà plantar-hi més arbrat i instal·lar-hi un nou enllumenat i paviment. També, s’ampliarà i millorarà el pas de vianants que hi ha a l’altura del passeig de Gràcia amb un flux important de vianants i es desplaçarà l’escultura ‘Homenatge al llibre’, el poema urbà de Joan Brossa del 1994.

L’actuació també preveu l’extensió dels parterres laterals i la incorporació de nous en els quatre punts on ara estan interromputs per antics passos de vianants.

Una de les “quatre copes” dels jardins que es restauraran

Homenatge a Rubió i Tudurí

L’espai s’anomena també Jardí de les Quatre Copes i el va promoure Rubió i Tudurí, director de servei de Parcs Públics i Arbrat de l’Ajuntament de Barcelona entre 1917 i 1937. Amb la remodelació que s’hi farà, es vol retre homenatge a la seva figura i a la seva concepció del lloc com un espai verd longitudinal que, sense interferir amb la circulació, oferís un espai de lleure i contacte amb la natura de proximitat.

El disseny pren com a referència la geometria dels elements del projecte original. Per això, es restauraran els bancs existents i les quatre copes, ja que són elements amb valor patrimonial. L’actuació té un pressupost de 890.000 €.