A partir d’aquest dimecres, 23 de desembre, i fins al 6 de gener entra en vigor el pla de Nadal, que inclou els desplaçaments justificats com les visites a la residència habitual de familiars o persones properes. Per tant, fins al dia de Reis està permesa la mobilitat a una comarca diferent de la comarca de residència habitual, però mantenint el grup bombolla. Entre les excepcions també es permet canviar de comarca per anar a una segona residència o a un hotel. A tot el territori de Catalunya, però, segueix restringida l’entrada i sortida sense un motiu justificat.

Ara bé, les comarques de la Cerdanya i el Ripollès estan exemptes d’aquesta mesura després que la Generalitat va anunciar aquest dijous a la nit el confinament perimetral d’ambdós territoris. L’executiu ha pres aquesta decisió per l’augment de casos detectats en les últimes setmanes, tant pel que fa als contagis com a cles hospitalitzacions. És per això que, inclosos els dies de Nadal, només es podrà entrar o sortir de la comarca per motius de força major com la cura d’un familiar, el desplaçament a un centre sanitari o per motius laborals.

Activitat durant els dies de Nadal

Les activitats socials que es portin a terme durant les festes de Nadal es podran ampliar a un màxim de 10 persones, sempre que es trobin com a màxim dos grups bombolla de convivència. La resta de dies, el govern segueix limitant les trobades a un màxim de sis persones.

Una altra mesura que estarà en vigor només durant els festius de Nadal està relacionada amb el confinament nocturn. Es manté des de les 22 h i fins a les 6 h excepte la nit de Nadal i la nit de Cap d’Any, quan començarà a la una de la matinada. La nit de Reis, en canvi, el toc de queda serà a les 23 h.