Posar fi a l’aïllament social i urbà de la via Trajana, a la Verneda i la Pau. Amb aquest objectiu, s’hi faran tres inversions d’importància dins del Pla de barris. Es reformarà el pont de Santander, s’obrirà la rambla de Guipúscoa a l’altura del carrer de Binèfar i s’arranjarà una part de la via Trajana, precisament a l’encreuament amb aquest carrer. De fet, el procés participatiu per acabar de definir el projecte d’aquest tram és la primera demostració sobre el terreny que, després de molts anys de reclamacions, els veïns veuran com millora aquest punt de la ciutat.

Després d’haver mantingut unes reunions prèvies amb entitats i equipaments, l’Ajuntament ha preparat un proposta per intervenir, principalment, a l’aparcament que hi ha a la confluència de la via Trajana amb el carrer de Binèfar. L’ha presentada als veïns perquè puguin decidir exactament què volen que hi vagi i com hauria de ser aquesta actuació. La idea inicial seria convertir el carrer en un bulevard que disposi d’espais com podrien ser uns horts urbans, un lloc per celebrar-hi actes de festes majors o per ubicar-hi unes pistes de petanca que hi ha una mica més enllà i que estan quedant obsoletes.

El procés participatiu que s’ha dut a terme servirà per incorporar les aportacions veïnals al projecte amb la idea que les obres comencin el setembre del 2018. No en seran les úniques, i és que hi haurà més actuacions en el marc del Pla de barris de la Verneda i la Pau. També es vol obrir el carrer de Binèfar a l’altura de la rambla de Guipúscoa i posar al dia el pont de Santander amb l’objectiu de comunicar millor aquest punt de la ciutat amb l’entorn.