Aquest dimarts comença el judici a quatre ultres espanyolistes que van apallissar un jove antifeixista al carrer del Rosselló a tocar de Balmes, a l’Eixample, el 19 d’octubre del 2019. Els fets van tenir lloc després d’una manifestació d’extrema dreta convocada a la plaça d’Artós paral·lelament a una altra d’antifeixista. Totes dues van tenir lloc en el marc de les protestes contra la sentència de l’1-O.

La fiscalia demana cinc anys de presó per als autors

Després de detenir alguns dels ultres autors de l’agressió, dos d’ells van entrar a la presó preventivament però van quedar en llibertat dos mesos després. La fiscalia demana cinc anys de presó per a quatre dels autors de la pallissa. El cinquè és menor d’edat i forma part d’un altre procediment.

L’Ajuntament de Barcelona es presenta com a acusació popular i hi suma un delicte de desordres públics. Des del consistori afirmen que l’agressió es va produir en el recorregut realitzat per membres de la manifestació d’ultradreta que es dirigien de cacera pels carrers de Barcelona al crit d'”A por ellos” alhora que llançaven objectes, proferien amenaces i atemorien les persones que trobaven pel seu camí. Per això també demana cinc anys de presó per als encausats.

La víctima de l’agressió ha rebut l’acompanyament de l’Oficina per la No Discriminació (OND) durant tot el procés i així ho assenyala el regidor de Drets de Ciutadania i Participació en funcions, Marc Serra, en el seu compte a Twitter.

Contusions a la cara, als ulls i als pòmuls

Un grup de sanitaris que van participar en les protestes postsentència van atendre el jove ferit del carrer del Rosselló. Un d’ells, el Fran, va explicar a betevé que l’agressió es va produir “sense motius aparents” i que el jove va patir contusions a la cara, als ulls i als pòmuls.