El Banc dels Aliments demana especialment oli, llet i conserves de carn, peix i llegums. Es prioritzen els aliments que es puguin menjar sense haver de cuinar gaire. Així s’evita fer despesa energètica, ja que els beneficiaris són persones sense recursos.

Aquest any el Gran Recapte ha batut tots els rècord. Hi participen uns 25.000 voluntaris, uns 3.000 més que l’any passat. I també s’han ampliat els punts de recollida a tot Catalunya. N’hi ha 2.500, 500 més que el 2014. El president del Banc dels Aliments, Eduard Arruga, ha assegurat que aconseguir-ne 3.000 és ja tot un repte. L’objectiu del Gran Recapte 2015 és, però, recollir unes 5.000 tones de menjar. Els impulsors de la iniciativa, que ara arriba a la setena edició, assisteixen 250.000 persones de tot el territori català entre adults i nens. I si s’assoleix el propòsit, es calcula que es podria donar 20 quilos d’aliments a cadascun d’ells, i que el menjar els duraria unes tres setmanes.

A Barcelona hi ha 700 punts de recollida, entre els quals s’inclouen els supermercats i també els 39 mercats municipals. L’any passat aquests recintes van recollir uns 117.000 quilos d’aliments. El regidor de Comerç, Agustí Colom, espera que la xifra es pugui incrementar enguany i ha fet una crida a la solidaritat durant l’acte inaugural al Ninot, que ha comptat amb la participació del grup musical juvenil Macedònia i l’exvicepresidenta del govern Joana Ortega.